Det var dengang, jeg var angst for rekylen fra den .308 fuldskæftede Styer Manlicher, som jeg havde bæretilladelse til.

Det var dengang, jagten var ny for mig, og det var dengang, jeg var nyt medlem i et sjællandsk konsortium med en masse skov og kun en smule marker at jage på.

Det var den 16. maj. Det var morgen, og det var faktisk godt vejr. Sådan husker jeg det i alt fald.

Dengang var der ikke noget med riffelprøve eller andet, så jeg havde faktisk bare lånt riflen, skudt et halvt hundrede skud med vekslende held på skydebanen, kontrolindskudt dagen før jagten ude i skoven sammen med en af de erfarne jægere, og så var det hele begyndt.

Eller det vil jo sige, til at begynde med skete der intet.

Jeg listede mig ud timer før skydetid til den stige, jeg havde vundet i lodtrækningen ugerne forinden. Også dengang var mit liv for travlt, så jeg havde jo ikke været derude som de andre og revet pürschspor eller på nogen måde observeret vildtet i forvejen.

Kort sagt, jeg var dårligt forberedt, men humøret var højt og forventningerne endnu højere.

Der sad jeg så.
Nyudsprungen høj bøgeskov.
Fuglekvidder i alle tonearter.
Morgenkulde over det hele.

Skønt. Min første bukkejagt. Der var flere timer til at...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: