Krabaten, som de fleste elgjægere drømmer om at møde på nært skudhold.

Naboposten og jeg er netop kommet på plads på vores poster et par hundrede meter inde i skoven.

Klarsignalet bliver givet over radioen, og hundeføreren slipper sin gråhund et par kilometer nord for os. Vi fedter begge to stadig med GPS og vanter, da en bevægelse bare 40 meter vækker min opmærksomhed. En mellemstor elg er lydløst listet frem mod os uden at ane vores tilstedeværelse. Riflen står stadig lænet op ad et træ, og jeg får den åndeløst manøvreret i anslag. Stammerne står så tæt, og vinklen er så spids, at jeg ikke kan bestemme, om det er et enligt hundyr eller en ung tyr. Elgen kommer intetanende langsomt nærmere, og jeg synes, jeg aner nogle knopper over øjnene på den.

Den må have tabt geviret usædvanligt tidligt eller på anden måde, eller også er det en ualmindelig lille tyr, tænker jeg. Pludselig får den fært af mig og lunter overrasket mod naboposten, der ikke er sen til at udnytte muligheden. Skuddet træffer, elgen stolprer cirka 50 meter afsted og falder så omkuld. Skytten melder over radioen, at han har nedlagt et hundyr…

Elgpremieren

Vi er i Småland i midten af oktober, og det er anden dag på elgjagtspremieren. Dagen forinden blev der nedlagt en elgkalv, så vi har stadig en...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: