drivjagt i sverige

Drivjagt i det svenske – Tak Sophie Terkelsen, ’’Tiden med dig er bare mega fed’’.
Foto: Staffan Johansson, Vildmarken.se og Mette Karin Petersen

En sæson med fuld fart – bogstavligt talt

Drivjagt i det svenskeHundredevis af vildsvin, højt tempo og få skudsikre vinkler i Frankrig. Store hjorte, vildsvin på klos hold og tæt skov i Polen. Åbne marker, længere distancer og rådyr i spring i Sverige. Den seneste sæson var startskuddet på en ny jagtform for mig, nemlig drivjagt.

Alle jagtformer har min dybeste respekt, men især drivjagt. Det er skud til løbende vildt, hvilket stiller utroligt høje krav til jægeren. Ofte kræver det hurtig reaktion og hastige beslutninger, der tager højde for køn, størrelse, afstand og sikkerhed. Dertil skal du være i stand til at kontrollere dit spændingsniveau, samt have en vis styrke i overkroppen til at afgive et stabilt skud med mulighed for opfølgning. Det stod derfor klart for mig, at jeg skulle tage min træning alvorligt. Det indebar træning på skydebane, i skydebiograf og i fitnesscenteret. Mit største ansvar, foruden sikkerhed, er at gøre mit ypperste for ikke at anskyde. Derfor træner jeg intensivt forud for jagt, især drivjagt. Træningen lærer mig, hvor mine...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: