Billeder: Kim Lindgren

Bukkejagten er i fuld gang, og i denne tid, hvor Coved-19 har begrænset vores daglige bevægelsesfrihed, er jeg ikke i tvivl om, at bukkejagten i den kommende tid vil blive endnu mere værdsat end tidligere.

Selvom bukkejagt i de tidlige morgentimer samt i de sene aftentimer begrænser nattesøvnen, er tiden på reviret med frisk luft, fuglesang og forventningsglæde – det rene guf for sjælen.

Når vi riffeljægere vælger at gå på bukkejagt, vil der altid være en risiko for, at vi kommer til at lave en anskydning. Det er ingen hemmelighed, at uanset hvor mange timer man har trænet med sin riffel på riffelbanen op til bukkejagten (hvilket har været begrænset i denne Covid-19 tid), og uanset om man rammer plet på 100, 200 eller måske 300 meter – hver gang er det et faktum, at man aldrig kan eliminere risikoen for, at man på et eller andet tidspunkt kommer til at afgive et skud til en buk, som ender ud i en anskydning.

Hvis man følger nedenstående 4 råd, skal man være mere en meget uheldig, hvis en oplagt skudchance mod forventning ender ud i en anskydning:

  1. Kend egne evner som riffelskytte – og efterlev disse. Det vil sige, afgiv kun skud til bukken på afstande, som du ved, at du...
Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: