grousejagt
Vildttasken bliver tungere og tungere, som dagen skrider frem.

”Pas lige på det hul der!” lød det fra skytten. Vi stimlede sammen og kiggede ned i et flere meter dybt hul med en diameter på næsten en meter. Hvordan det hul er havnet midt i det skotske højland, finder vi næppe ud af, men det bekræfter også kun, at vi er i vild natur, hvor klipperne, lyngen og vildtet har tilpasset sig, og vi som mennesker må se os underlegne.
Perfekt! Jo mere udfordrende det er, jo bedre føles det, når det lykkes. Det gælder i høj grad også ved jagt, og det er bestemt sjovere at samle et bytte op, når man har ydet en indsats for overhovedet at få chancen. Specielt den sidste sætning er vigtig at huske ved dette års grousejagt.

Bedre omgivelser får man næppe!

Dårlig ynglesucces

2019 bød på en meget våd sommer for de britiske grouse. Det har taget livet af mange af kyllingerne, som er blevet våde og kolde, og dermed ude af stand til at finde de livsnødvendige insekter. Flere af parrene forsøgte at lægge om, hvilket resulterede i sene kyllinger, som ville få svært ved at klare sig gennem vinteren. Som skyttemedhjælper deltog jeg i tællingerne før sæsonstart. Her så vi mange enlige fugle og par med ingen eller meget få kyllinger – og vi var ikke engang hårdt ramt i...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: