Foto: Aske Rif Torbensen

Solen er netop brudt frem, da jeg får min første skudchance. Den ene af de to elegante sort-hvide engelske settere stopper brat. Kroppen bremser ubesværet fra elegant løb i høj hastighed til perfekt stiv stand på ganske få meter. Fra den hvide hale med bred fane til det mørke hoved tegnes en perfekt linje, der peger mod jorden små tyve meter længere ude.

En af de engelske settere har perfekt stand, mens skytten gør sig klar til skud.

Hund nummer to bremser, uden den mindste ansporing fra sin fører, og slutter op om den første stand med en smuk sekundering i god afstand og udpeger det samme punkt. Her er der uden tvivl agerhøns – resten er op til skytternes evner. Det er toppen af stående hunde og deres hundeførere, der deltager her på premieredagen for agerhøns – Der er både tidligere, nuværende og uden tvivl kommende medaljer i det markarbejde, vi har set indtil nu.

Krydssøg i marken

Det regntætte overtøj er lagt i bilerne, og de fleste af os har alle for længst rullet ærmerne en smule op. Vinden er ganske frisk fra sydvest, og stubmarken stadig våd og lidt tung af den regn, der har gjort den første halve times jagt til en spændende, men lidt blandet...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: