Af Jacob Lundgaard
Foto Andrei Ksenzhuk

Min mor holdt meget af sin morgensøvn i weekenden og sov ufortrødent videre, når en af mine brødre eller jeg tog på jagt. Men denne morgen var en undtagelse. Hun stod og vred sine hænder bekymret, mens jeg var i gang med at iføre mig det fjerde lag tøj. 

Årsagen til hendes bekymring var allerede blevet proklameret i vejrudsigten aftenen i forvejen. Her midt i januar måned havde Kong Vinter lagt sin kolde hånd om Danmark med dagtemperaturer noget under 10 graders frost, og denne morgen var kulden kombineret med en rimtåge, som havde elimineret enhver form for sigtbarhed.

Med ungdommelig selvsikkerhed affærdigede jeg alle min mors bønner om at blive hjemme. Hun blev belært om, at kragejagt kan praktiseres i alle former for vejr, og at en smule rimtåge ikke kunne afskrække mig, og sidst men ikke mindst holdt jeg hårdnakket fast i, at jeg var klædt fornuftigt på til lejligheden. 

Min Puch Flagskib startede trods kulden første gang, kickstarteren blev trykket ned. De mange lag tøj, som fik mig til at ligne en Michelinmand, gjorde det lidt besværligt at få benet svunget over, så jeg kunne komme op at sidde på knallerten, men det lykkedes efter et par forsøg.

Lyset...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: