Foto: Morten S. Knudsen samt nikvasil6 og ULD media/Shutterstock

Hvorfor går du egentlig på jagt?” Det er måske et af de mest almindelige spørgsmål, man kan få som jæger. Skarpt forfulgt af “Jeg kunne ikke få mig selv til at skyde vildt.”

Her plejer jeg at berolige spørgeren med, at det behøver vedkommende så heller ikke, for den del tager jeg mig jo af. Samtidig er det ofte, at snakken falder på, hvor fantastisk sådan noget vildt smager. Dyrekølle, vilde ænder og gæs kan virkelig tænde et genkendelseblik i mange øjne, for, når man først har smagt vildt og kunnet lide det, så vil man gerne have mere. Sådan en oplevelse kan aldrig starte for tidligt. Det var med den viden i baghånden, at jeg på denne skønne majdag sidste år tog ud og regulerede råger med mulighed for jagtformidling i baghånden, for jeg går på jagt for at skabe oplevelser og spændende mad på bordet.

Tilbage i skole

Regulering af rågeunger må kun foretages af jægere over 18, og der skal søges en tilladelse ved Naturstyrelsen inden jagten. Reguleringen sker i ynglekolonierne fra 1. maj til 15. juni. Det er også muligt at begynde tidligere, men så skal der søges dispensation. Det anbefales at begynde så tidligt som...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: