Foto: Malte Udsen og Steen Andersen samt Matteo Provendola, Martin M303 og Olaf Gunnarsson/Shutterstock.

Sneppejagt… De, der kender mig, ved udmærket godt, hvad denne fine jagtform betyder for mig! Jeg skriver ”fine”, fordi det virkelig er en ære og en fin milepæl i enhver jægers liv at være så privilegeret at få muligheden for at nedlægge

Jacob Kamman i sit es.

skovens troldfugl! Jeg må nok indrømme, at langt de fleste af mine snart 200 danske snepper har været i situationer, som ved første øjekast er langt fra begrebet ”fint”! Oftest har det foregået på en diset, regnvåd novemberdag i Vestjylland, og jeg har typisk været smurt ind i mudder, med mindst én gummistøvle fuld af mosevand og formentlig en brombærranke rivende fat i bukser eller jakke!

Men når en af mine mudderindsmurte hunde så apporterer den nyskudte sneppe, og man kan holde den i hånden for at rette de lysebrune fjer, så er alt dette fuldstændig lige meget, og alle de grannåle, som sidder ned ad nakken og ryggen, stikker ikke helt så meget, som de gjorde lige før…
Enkelte gange sker det dog, at jeg har skudt snepper i helt andre omgivelser og situationer, og en af disse oplevelser var på en fantastisk lille skotsk ø...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: