De senere år har jeg arrangeret nyjægerjagt på harer. Det kræver jo, at der er nogle harer, og heldigvis ligger min jagt på Lolland, og her er der masser af harer. En dag i bukkejagten talte jeg 20 af dem på en enkelt stor mark, så vi har en hel del at gøre godt med. Om de så også havde tænkt sig at være der til efterårsjagten, var et godt spørgsmål, som dagens jagt ville afsløre.

Da vi kun holder en enkelt markjagt på de 270 hektar mark, som vi har, kunne vi godt tillade os at have store forventninger til dagens jagt.

Jagten er designet til nyjægere, som også gerne må tage en ægtefælle, kæreste, søn/datter eller lignende med. Nogle har gevær, andre er med for at dele oplevelsen og dermed have noget at snakke om på turen tilbage fra jagten. 

Spændte forventninger

I hytten om morgenen dirrede stemningen af spænding. For nogle er det deres allerførste jagt, så derfor havde jeg før jagten talt med hver enkelt og skrevet mails om, hvad jagten indeholdt, hvad man skulle medbringe og meget mere information, så at deltagerne var bedst muligt klædt på til dagens jagt.

At klæde nyjægerne godt på indebærer også, at der er undervisning i hytten før jagten – i hvordan man går på harejagt som en...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: