kravlejagt
Solen står op bag den forventningsfulde kravlejæger, som kigger over skærmen på sin Kalø pram.

Der er en halv time, til solen står op, og på kysten står Bertil Schmidt, som lige har iført sig tørdragt, camouflagetøj samt selvoppustelig redningsbælte klar til kravlejagt.
I vandkanten ligger hans Kalø pram klar til at krydse et lille stræk dybt vand, inden vi kommer frem til det område, vi skal jage i.

Tørdragter bliver mere og mere almindelige at anvende til strand- og havjagt.

Der er ikke en sky på himlen, og månen lyser godt op ude over fjorden, hvor vi kan se alverdens liv af ænder og andre fugle trække på tværs af den rand, vi skal krydse.

Bertil er 21 år gammel og passioneret jæger og har haft jagttegn, siden han blev gammel nok til at tage det. Meget af hans jagt er foregået på vandet i en skydepram eller på kravlejagt i sjællandske fjorde, og det værste, han ved om jagten, er, at den er så vanedannende.

Rendyrket pürch, opsøgende eller afventende

Kravlejagt er pürch langs kysten, og den udfordrer både jægerens færdigheder og udholdenhed.

Jægeren skal være i stand til at snige sig lydløst gennem vandet frem mod sit bytte uden at blive opdaget, og det stiller stærke krav til jægerens færdigheder.
Han skal være i stand til at styre sin pram godt og udnytte elementerne omkring sig...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: