Fat i Bukken

Foto: Aske Rif Torbensen 

Morgensolen blinker i Isefjorden, og på den anden side af vandet kan man se tårnet af Skt. Nikolai Kirke i Holbæk. Bernd smiler og giver hånd. Han har gået på jagt hele sit liv, og i går aftes – på andendagen af bukkepremieren – satte han sig som så mange gange før ud i tårnet for at se, om der også i år skulle dukke en buk frem fra de majgrønne levende hegn.

Fire bukke nåede han at se, inden han så den, han ønskede at skyde. Det meste af dagen var gået, himlen blev rød, og solen krøb langsomt ned mod horisonten. Der var ikke lang tid til, at jagtdagen ville være ovre, og bukken var på vej væk fra ham. Der blev nødt til at ske noget, hvis han skulle få den buk.

Så forsigtigt, som han kunne, rejste han sig i tårnet og kravlede langsomt ned ad trinnene. Hvis han skulle på skudhold af bukken, ville han blive nødt til at pyrsche sig ind på den, og for hvert stille skridt steg hans puls nogle slag. Langsomt, langsomt kom han tættere og tættere på bukken.

Der var ingen støtte til riflen, her hvor han stod, men han var nu så tæt på bukken, at han godt turde skyde den uden anlæg. Forsigtigt hævede han riflen og fandt bukken i sigtet. Han kunne tydeligt høre sit...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: