Flyet lægger an til landing i Cork … i regnvejr. Netop det lunefulde vejrlig er et af de elementer, der gør denne sikajagt til en udfordring, og da vi skal jage helt imod sydvest på øen i County Kerry hos outfitter John Mangan, har vi det foranderlige Atlanterhav til at diktere vejret.

Herude er landet dækket af flotte småbjerge og lange stræk med moser og bregner, så jægeren skal være let til bens og med en fornuftig kondi. Med i felten har jeg desuden det nye ballistiske kikkert-sæt BDX fra Sig Sauer Electro Optics. Det er et kombineret sæt med afstandsmåler og kikkertsigte.

Som det er mere detaljeret beskrevet i artiklen på side 22, så kommunikerer rangefinder og kikkert via bluetooth, så når du laver en måling på afstanden vil rødpunktet placeres sig korrekt i sigtekorset i overensstemmelse med kuglebanen. Der er altså ikke noget kliktårn, du skal dreje, men blot lave en afstandsmåling og derefter holde lige på målet med rødpunktet.

Black Valley udgør hovedåren for John Mangans jagtrevir. Det er her, du får lov at klatre op og ned ad skråningerne. Navnet har den, fordi bjergene er så høje, at der knapt når sollys herned i vintermånederne.

Vel ankommet til Mangans residens bliver vi briefet...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: