Foto: Aske Rif Torbensen

Jens har gået på jagt, siden han var stor dreng. Jagt er en stor del af hans liv, og han ved, hvad han har med at gøre. Han er ikke helt ung længere, men er stolt af, at han stadig kan følge med de unge på jagterne, selvom han har gået på jagt i 50 år og nu nærmer sig de 70. Når parolen bliver holdt, siger jagtherren bare: Og Jens du kender jo det hele, så du gør bare, som du plejer.

Det er en flot dag med sol, og skoven ligner en ildebrand. Alle glæder sig, ikke mindst Jens, men hvad han ikke ved, er, at det, der starter så smukt, bliver den værste dag i hans liv.

På dagens sidste såt står Jens på marken og ser frem mod den. Den drives et par hundrede meter fremme fra en remise, hvor fasanerne nu kommer flyvende mod skytterne. Jens synes ikke, at han har det helt godt, og han har lidt svært ved at holde fokus på fuglene. Der kommer imidlertid en rigtig god fugl. En stor flot kok suser lige mod Jens i kun 15 meters højde, men jens misser i sit første skud og ærgrer sig.

Jens ærgrer sig mere end normalt. Den var jo oplagt, og hans skydning har været dårlig i dag. Han har faktisk skudt forbi til en del fugle. Så denne, der skulle være dagens første fugl, missede han også....

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: