Lokkejagt på ræv
Ulf Lindroth efter en succesfuld reguleringsjagt på ræv i de svenske fjelde.

Sådan lokker du ræv

Foto: Ulf Lindroth med flere

Ræven kan teste dine evner som jæger. Det gælder ikke mindst ved lokkejagt. Men udfordringen er en del af fascinationen ved denne jagtform, og når det hele falder på plads, er denne jagtform ikke bare effektiv, men også intenst spændende.

Der skal nok være en del jægere der er af den opfattelse, at lokkejagt på ræv handler om at lokke den ræv til sig som man netop har fået øje på. Sædvanligvis ved at pibe som en mus.

Men med kraftigere lyd som en hares eller et rålams klagen eller et fugleskrig får man chancen for at lokke en ræv til uden først at have set den. Disse lyde kan høres længere væk, og ræven reagerer forskelligt på dem – på godt og ondt. At lokke en ræv til kan være en effektiv jagtform, men det betyder ikke, at det er let. Nøglen til succes er at forstå ræves forskellige reaktioner på lokkekaldet, terrænet, vejret og tidspunktet.

Succesfuld lokkejagt af en ræv
Denne skånske ræv blev lokket til i det allerførste dagslys. Der, hvor ræven flittigt jages, er chancen for at få den ud i terrænet størst i svagt lys.

Den bedste måde at lære sig det på er naturligvis ved at gøre det i praksis. Men det betyder ikke nødvendigvis, at det er en god ide ofte at...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: