En fascinerende fugl

Snepper kan noget.
Der er meget lidt andet, som vækker en jæger ud af sin dvale på post, end når råbet “SNEPPE” gjalder ned gennem rækkerne. Grebet på geværet bliver stramt, øjnene febrilske, og adrenalinen pumper, for “uuuh, hvor vil jeg bare gerne skyde en sneppe”.

Sådan har jeg haft det hele min jagtkarriere. Jeg kan stadigvæk huske den første. Hvordan vejret var (lidt fugtigt i det), hvor det var henne, og hvem jeg var sammen med. Stoltheden over at gå hen til min far med min første sneppe i hånden og mærke hans glæde og stolthed over, at det nu endelig var lykkedes, sidder stadigvæk i mig, som det gør i de fleste jægere med deres første sneppe.

En fugl kan redde en dag, men en sneppe kan redde en sæson.
Derfor var forhåbningerne høje før dagens sneppejagt.

Et fantastisk samarbejde

Sidste sæson prøvede jeg for første gang at jage snepper over stående hund. Det var en fantastisk oplevelse med to mand og en stående hund, hvor jeg på en enkelt dag på Læsø fældede 3 snepper. Det antal var helt utænkeligt for mig tidligere, og derfor har jeg siden da været helt solgt til denne jagtform.

Kasper er en af mine meget gode jagtkammerater, og han har en Kleiner...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: