Sneppejagt

Sneppejagt kan man ikke helt regne med, og ingen kan med sikkerhed sige, hvornår de ankommer? Men når snepperne ankommer, er jagtsæsonen for alvor skudt i gang.

På sneppejagt vi går.

En gammel huskeregel hævder, at den første weekend i november næsten aldrig svigter. Men det er kun en tommelfingerregel. Vind og vejr og temperaturen i de nordlige yngleområder er udslagsgivende for, hvornår de mange fugle bryder op og starter trækket mod syd og sydvest.

I sæsonen 2019 var de tidligt på færde, og allerede sidst i oktober begyndte vi at se de første langnæbbede silhuetter trække forbi huset i mørkningen.

”Jeg tror, der er snepper i skoven. Skal vi gå en tur,” spurgte jeg, da jeg en dag havde Peter Nabo på linjen.

Peter har netop trukket sig fra et aktivt arbejdsliv, og som så mange andre i den situation har han travlt som aldrig før. I reglen er han dog frisk, når der opfordres til jagt.

Peter kontaktede Erik; vores fælles nabo mod vest, men det var lørdag, og vi var midt i en jagtsæson. Dermed var udfaldet næsten givet på forhånd: Han var allerede på jagt.

Et par timere senere var vi dog et lille hold på fire skytter, to spaniels og en ældre labrador + jeg selv, der valgte af gå med som en...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: