Vi har sendt en dygtig og erfaren jæger på skydeskole for at finde ud af, om man kan lære gamle hunde nye kunster. Overraskelserne venter i denne anden af i alt tre reportager fra tre forskellige skydeskoler, hvor blot 10 minutters instruktion rettede op på et livslangt problem.

 Foto: Niels Busch

”Min bedste og sjoveste skydning nogensinde!”

JagtDenne artikelserie er blevet til ud fra spørgsmålet: Kan en rutineret og erfaren jæger lære noget nyt omkring haglskydning?

Mit umiddelbare svar ville nok være et klart og rungende: JA, selvfølgelig kan man det!

Efter at have sagt ja til denne opgave, tænkte jeg så mere over spørgsmålet og især over, hvorfor jeg var så skråsikker i mit svar… For sandheden er, at jeg aldrig har været nogen særlig god skytte med haglgeværet! Jeg blev for mange år siden klassificeret som ”mere talentfuld end teknisk” af Jesper Delgreen, som jeg rapporterede fra i sidste måned.

Og den påstand hænger fint sammen med, at jeg oplever min skydning særdeles svingende… Jeg kan have dage, eller faktisk såter, hvor det går rigtig godt og så andre, som går helt ad helvede til! Min største udfordring har nok altid været, at jeg aldrig rigtig har forstået eller været bevist...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: