Rågen betragtes ofte som en pestilens, og flytter der en koloni ind i villakvarteret, vil selv den skønneste sommer blive ødelagt af skrig og skrål i døgndrift.

Nogle forsøger sig med at skræmme fuglene, men det virker sjældent. Når de fredelige metoder har vist sig ineffektive, så er det næste skridt at skyde fuglene væk. Dette gøres, i næsten alle tilfælde, ved at bortskyde årets nyudklækkede unger, når de er uden for reden og gør sig klar til deres første prøveflyvninger. Det foregår i foråret, mere præcist i perioden 1. maj – 15. juni.

Det er heldigvis ikke en sur pligt! Regulering af rågeunger er en god måde, hvorpå man kan komme ud at ryste vinteren af sig i forårsvejret, samtidig med at man kan raffinere sine skydefærdigheder og nyde det fællesskab, der skabes omkring reguleringen. Har man hund, så skal den naturligvis med ud at øve sig i apportering!

Regulering under forudgående tilladelse

”Regulering af rågeunger uden for reden”, som det kaldes i Vildtskadebekendtgørelsen, kræver forudgående tilladelse fra Naturstyrelsen. Private kan ansøge om tilladelse, og når det gælder kolonier på offentlige områder, så vil det oftest være kommunen, der søger tilladelsen. Jagtloven...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: