Foto: Morten S. Knudsen og Shutterstock

Igen kaldte Poul på nyjægeren, Adam, som efter nogen tid også fik øje på rågeungen.

Adam er 40 år gammel og har nærmest ingen jagterfaring. Jeg har sørget for, at han kan komme med på regulering af rågeunger, for det er min erfaring, at det er et rigtigt godt sted at starte for en ny og indtil videre uerfaren jæger.

Ikke bare lige

Vi startede med en nultur, altså sådan en jagttur, hvor der ikke er nogen chancer, og man ikke ser det vildt, man er ude efter. Det er jo en væsentlig del af alle jagtformer, at der faktisk ikke rigtig sker noget jagtligt.

De dage, som jægerne lægger på de sociale medier, er de dage, hvor det hele spiller. Paraden er imponerende, indsatsen ligeså, og alt er faktisk helt fantastisk. Det gør, at der blandt nogle nyjægere er en fornemmelse af, at det altid forholder sig på denne måde..

Derfor var det rigtigt fint, at vi på den første tur kunne konstatere, at ungerne endnu ikke var store nok til at komme ud af rederne og ud på grenene, så de kunne skydes. Til gengæld var der en del arbejde med grensaks og sav, så vi kunne gå uhindret under de grene, hvor rederne var. På turen havde vi også en god snak om, hvordan sammenhængen i...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: