Foto: Claus ”Claude” Sloth Andersen

Det er som et dejavu det, der nu sker for mig. Ligesom jeg bevæger mig for at rejse mig helt op, kommer rådyret frem igen. Lige foran mig, og nu står jeg her og ligner et kæmpe fyrtårn, tænker jeg.”

Morgenjagt i gråvejr

Jeg ankommer til reviret cirka 30 minutter før solopgang. Regnen siler ned, og der er ingen vind. Jeg står ud af bilen og tænker på, om det er det rigtige valg, jeg har taget for denne dag. Men så tænker jeg på, at jeg ofte ser vildt i naturen uanset, hvordan vejret er, og så har jeg jo selvfølgelig også klædt mig på efter vejret.

Jeg kigger på min vejr-app og kan se, at det skulle holde op med at regne inden for 20 minutter. Det ser ærligt talt ikke sådan ud, men jeg vælger denne gang at stole på vejrløgneren. Det skal senere vise sig at være en god beslutning.

Jeg scanner hele området for at se, om der allerede nu skulle stå noget vildt fremme. Mest for ikke at komme til at forstyrre det, når jeg går på plads. Der er ikke noget at se, så jeg tager min rygsæk på og begynder at bevæge mig de små 500 meter ned til det sted, jeg vil sidde.

Regnen stopper endelig

Lige som jeg kommer på plads, stopper regnen. Jeg kigger op på...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: