Arkivfoto af Erni fra Shutterstock

Hvad er mit mest vanskelige skud? Det er lidt svært at svare på. I princippet bør et skud vel ikke være vanskeligt. Vanskelig rimer lidt på usikker, og det går jo ikke. Vi skal udvise sikker skydning. Og føles et skud vanskeligt, allerede inden skuddet slippes, kan det også meget vel være usikkert.

Forbiskud og andre dårlige skud har jeg nok af at se tilbage på. Og når det gælder haglbøssejagt og skud til fuglevildt i flugt endda i rigelige mængder. Af en eller anden årsag er det lidt mere acceptabelt at tage chancen, når den opstår under fuglejagt med haglbøssen. Med riffel er det ikke helt det samme. Der er det ikke nok at gribe chancen. Den skal udnyttes.

Rimeligt eller ej, men sådan er den generelle holdning – vil jeg påstå.

Engang for mange år siden. Sådan rundt regnet 22, skulle jeg stå for at passe vores på det tidspunkt kun få måneder gamle dreng. Min kone skulle et eller andet, men jeg husker ikke hvad.

Som enhver anden far af tiden påtog jeg mig naturligvis dette ansvar med stor glæde og selvfølgelighed. Det var vist første gang, at jeg var alene med Robin, men det kunne umuligt gå galt. Det var bare at følge den godt nok lidt lange manual, som min...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: