Drivjagt mellem vinstokkene.

Foto Danny Christensen

Jeg solgte mit hus, min oase, i Catskill Mountains 2 timer nord for New York City. Opgav min lejlighed i Brooklyn og bestilte en enkeltbillet til en 40 fods container, min kæreste Claudia og min hund og sprang så ellers ind i min italienske drøm med begge fødder – ja, det giver nok ikke nogen mening, men du ved sikkert, hvad jeg mener!

Jeg landede i Travo i Val Trebbia – min elskede helt, Ernest Hemmingway sagde det nok bedst, da han beskrev området: “Det er den smukkeste dal i verden”

Beliggende mellem Po-flodlejet og Middelhavet ligger den smukke dal Val Trebbia, der er opkaldt efter den store flod, Trebbia, der med sit smukke koboltblå vand skærer sig igennem den stenede undergrund for til sidst at ende i Poflodens flydende mudder.

Jeg købte en typisk gammel stengård, og med huset kom Fausto.
Han var dengang 87 år gammel, frisk som en ørn, stærk og sund som en 25 årig og med en høj, smitsom latter. Den gamle mand efterlod mig sit hus, land, vingård, bjergudsigt og to aktive bistader, og han fortalte os om bierne og blomsterne – og honningen selvfølgelig. Fausto besøgte os tre-fire gange om ugen, og inden længe inviterede han os med til frokost på sin favorit-restaurant, hvor...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: