Den italienske våbenproducent Franchi er mest kendt for sine haglbøsser, som har været på markedet længe. Mest kendte er nok firmaets halvautomater og letvægts-O/U’ere. Her vil jeg dog se nærmere på en nyhed i form af firmaets repetérriffel, som har flere tiltalende detaljer.

Fat bolt

Det stilbare aftræk og vippepalen, som frigør bundstykket, så det kan fjernes fra låsestolen.

Hjertet i den nye riffel er naturligvis lukkemekanismen eller slet og ret låsen, som de fleste kalder den. Her er der tale om et konventionelt design med såkaldt push-feed – altså hvor patronen ikke er fastholdt af bundstykket under passagen fra magasinet og op i kammeret. Det er et system, som næsten alle moderne rifler benytter, og det mest interessante er derfor det blanke bundstykke med dets tre reelle lukkeknaster.

Bundstykkets krop ser ud til enten at have fået en eller

Underbeslaget er fremstillet af plastmateriale og bidrager effektivt til at reducere riflens vægt.

anden form for hårdforkromning eller højglanspolering. Det giver en meget flot finish. Bundstykket er af den såkaldte fat bolt-type, hvilket indebærer, at lukkeknasterne har samme yderdiameter som bundstykkets krop. Desuden er bundstykket forsynet med to...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: