Pumpriflen har ikke været så populær i Danmark, som den har været i andre lande. USA er afgjort det land, hvor den har opnået størst popularitet. Den har også haft stor tilslutning i syd- og centraleuropæiske lande. I lande som Australien, Canada og USA har den været betragtet som en billig og praktisk brugsriffel. Man har kaldt det for en ”truck-gun”, hvilket er en riffel, som ligger permanent i arbejdsbilen. Den har været anvendt til reguleringsopgaver og aflivninger i det daglige arbejde på landet.

Remington 7600 er formodentlig den mest kendte og talrige pumpriffel, der er produceret. Riflen har rødder tilbage i flere af pumpriffel-modellerne fra Remington (model 14, 141, 760). Browning lavede tidligere en model, der hed BPR. Den bed sig ikke for alvor fast hos jægerne. Fra europæsisk hold har Verney Carron også lavet en pumpriffel, som stadig produceres. Krieghoff lavede deres model Semprio. Den fremstår som deres bud på en meget speciel pumpriffel, hvor hele piben, forskæftet og baskulen føres frem og tilbage. Den kostede to til tre gange så meget som andre pumprifler, og den har ikke været nogen succes i Danmark. Kvaliteten på Semprio’en ligger ganske vist i en højere kategori end de andre...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: