En voldsom stor lyddæmper med god effekt. - Foto: Claus S. Andersen

”Hvad dælen er det for én, du har på din riffel”, ”du kommer vist til at larme nu!” og ”hvem har lavet den, og hvor har du købt den?”. Det er nok de sætninger og spørgsmål, jeg oftest har hørt, når jeg enten har været på skydebanen eller på jagt med min MAG Gen2 MonoCore lyddæmper.

MAG lyddæmperen ser også voldsom ud med dens store rekyldæmper monteret, og mange forbinder rekyldæmperen med meget høje brag og et stort tryk omkring skytten, specielt på skydebanen. Det er absolut ikke tilfældet med denne kombination.

Riffel med både lyddæmper og rekyldæmper
Den kraftige lyddæmper passer godt til rifflen.

MAG Industries.

Det har altid været lovligt at fremstille og anvende lyddæmpere i Namibia, og gennem mange år blev der anvendt simple lyddæmpere i stål. MAG Industries er den første producent, der designer en MonoCore i aluminium, og MAG Industries er den første producent, der eksporterer komponenter til rifler fra Namibia til Europa.

Historien bag MAG Industries er forholdsvis kort. Det første design af MAG lyddæmperen blev startet i 2013. MAG Industries blev grundlagt 2014 i Windhoek, Namibia.

Navnet MAG stammer fra grundlæggerene Marko, Andreas og Gavin. Marko er ikke involveret i firmaet mere, men heldigvis kunne firmaet...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: