Foto: Sauer

Den store tyske jagtmesse Jagd & Hund lægger efterhånden ryg til en del europæiske produktlanceringer, og det gælder også den nye lækre Sauer 505 riffel, som Grej & Gear redaktionen dog heldigvis fik en lille forsmag på, inden det gik løs i Dortmund. Hjertet i riflen er uden diskussion den opdaterede låsestol, der starter som en solid klods af prima tysk stål på 6½ kg og efter en del tekniske finesser ender som en ultrapræcis låsegang i et enkelt stykke på blot 732g – perfekt balance mellem vægt og styrke. Det er rent faktisk lykkedes at gøre låsegangen lige så glidende let og silkeblød som den legendariske Sauer 80/90 riffel, der stadig troner i mit eget våbenskab. Sauer har desuden genbesøgt deres kombinerede sikring og spænding af slagstiften og sørget for, at fornemmelsen af silkeblød kvalitet også skinner igennem på dette område. Ikke fordi hverken låsegang eller sikring er dårlige på den forrige Sauer 404 model, men fordi de tyske ingeniører rent faktisk havde fundet en bedre og mere lydsvag konstruktion! Det integrerede værktøj i kolben kan anvendes til at justere aftrækket i fire vægte på 350, 750, 1.000 og 1.250g. Magasinet er nu i polymer og låsbart med Mag-Lock sikkerhedsmekanismen, så du ikke skubber det ud ved et uheld. Piberne er koldhamrede i et utal af kalibre og konturer og du kan genbruge alle piber fra Sauer 404 serien.

Sauer 505 med Ergolux skæfte og Elegance konfiguration.

Som noget nyt har Sauer desuden opdateret montagen til optikken, så den nu fuldstændig matcher saddelmontagen fra Blaser, og du kan fremover flytte kikkert med montage mellem de to riffelmærker. Skæfterne kan vælges fra klassisk smukke træsorter, solid polymer arbejdshest eller letvægts kuldevenlig stødabsorberende kulstof. Jeg er vild med de nye opdateringer til Sauers riffelserie, og glæder mig afsindigt til at få den testet grundigt på dansk bukkejagt i midten af maj måned!

Sauer 505 har en ny stål lås og bundstykke i topklasse.

Sauer 505 koster fra 26.495 kr. og opefter – Riflerne er allerede klar i de lokale jagtbutikker, når dette blad udkommer, og skal helt sikkert nydes med fingrene!

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: