Foto: Dan Hemmingsen, Steen Andersen samt Martin Prochazkacz og Jack Perks/Shutterstock

Gåsejagt er en kunstart. Det kræver sin jæger at besnære de forsigtige fugle, og det tager mange timer, hver eneste gang man gør forsøget. Men når det lykkes! Så oplever man jagt, som var man selve Diana i sit eget rige. Hvis du skal have succes på gåsejagten, så er der tre afgørende faktorer: Forberedelse, viden og store mænger af tålmodighed. De to første elementer kan vi hjælpe dig med lige her:

Forudsætningerne

Gæssene hører til de mest vagtsomme og mistroiske fugle, som jages i Danmark. Derfor optræder de gerne i store flokke, da dette yder den enkelte fugl eminent beskyttelse mod rovvildt, herunder jægere. Ydermere er gæs blandt de dygtigste fugle til at samle erfaringer, hvilket er de altovervejende grunde til de fleste jægeres ofte ganske spage resultater.

Lokkeren fra DK WAI og den ægte gås.

Stor forskel

Det er vigtigt, at lokkefuglene ikke er beskadigede og f.eks. har afskallet maling. Specielle transporttasker til formålet er derfor en stor hjælp til at reducere det nødvendige vedligeholdelsesarbejde.

Anvendelsen af lokkegæs i jagtøjemed udnytter gæssenes naturlige nysgerrighed og flokmentalitet. De...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: