At dømme efter antallet af sager om overtrædelse af dansk våbenlovgivning er der ikke en bred og tilbundsgående forståelse af reglerne på området. Lovgivningen er kringlet, den er ændret mange gange gennem årene, og en del af definitionerne i loven er ganske vage. Med de voksende muligheder for internethandel i hele verden er mange danskere i de senere år røget i fedtefadet for import af ulovlige knive og våbendele.

Nu har juristen, Louise Knudsen, skrevet bogen ”Våbenjura – grundlæggende viden om våben og våbenlovgivningen i Danmark”. Der er tale om et tilbundsgående bogværk, som guider alle med interesse i våben gennem lovgivningen i et sprog, som er til at forstå for andre end jurister. Jeg har talt med forfatteren.

Kan du fortælle lidt om din faglige baggrund og erfaring på området?

Jeg er uddannet cand.jur. ved Københavns Universitet og har arbejdet på udlændingeområdet i Rigspolitiet og nu i forsvaret. Som jurist får man jo heldigvis mulighed for at arbejde inden for mange forskellige fagområder, hvis det er det, man kan lide.

Jeg fik idéen til at skrive bogen i forbindelse med mit arbejde i Rigspolitiet, hvor jeg i starten af 2018 fik ansvaret for et projekt med overdragelse af en...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: