Foto: Niels Busch og private optagelser

Der står en guitarist fra Århus i stævnen på en båd et sted ud for den Grønlandske kyst. Han har en riffel i hånden og spejder efter sæler. Den klare og kølige grønlandske luft gør godt, men båden vipper, og skud efter skud forsvinder i det kolde vand uden at ramme de små mål, der dukker op af vandet. Til sidst må guitaristen, Mika og hans glade følgesvende erkende, at det ikke bliver denne gang, den danske jæger får sæl på tasken, og må sejle hjem.

Sælerne var ikke nemme at komme til ud for den grønlandske kyst.

Alligevel er turen til Grønland en oplevelse. Mika er nemlig ikke kun i Nuuk for at jage, men også for at spille. Sådan har han turneret i mange år. Musik om aftenen, og hvor muligheden opstår jagt om dagen. På turen til Grønland med sangerinden Julie Berthelsen er det hendes far, der byder på jagt.

Guitaristen er den 49-årige Mika Vandborg, der er en af de mest anerkendte guitarister i dansk musik. Han har blandt

Er det den lille, sorte plet derude i vandet, jeg skal ramme?

andet en fortid som del af Gnags og Loveshop, fire soloudgivelser samt løsere tilknytning til en lang række kendte danske bands og sangere.

Musikken har været med hele vejen gennem næsten hele den rutinerede...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: