Den allerføste dag på optagelse med Jagtmagasinet i sensommeren 2002.

”Det begyndte som lidt af en tilfældighed, og var ikke min idé,” indleder programvært, Steen Andersen, da han bliver bedt om at fortælle om begyndelsen til det, der er blevet en stærk institution på dansk tv.

”Det er næsten tyve år siden. Jeg var ny på dk4, og der var en fotograf og tilrettelægger, som var vild efter at filme jagt, bål, kød og rå natur.”
En dag, hvor Steen er i dialog med Stig H. Hasner, som grundlagde og stadig ejer den landsdækkende tv-station dk4, ender et hurtigt replikskifte med en opfordring til, om dog ikke Steen kan lave noget af det der jagt på tv, som han i øvrigt er så optaget af.

”Den slags chancer skal man ikke forspilde, så jeg sagde straks ja. Fik fat i Claus Vedel, som var ham, der ville alt det der med bål og jagt. Og så var vi i gang.”

Claus Vedel tættest på og Steen Andersen med pisken i hånden på vej på hundeslæde efter en vellykket jagt på moskusokse i Vestgrønland.

De første syv programmer

Det var lige efter sommerferien og så lang tid siden, at duejagten stadig var noget, der foregik i skjorteærmer. ”Vi begyndte sådan set bare fra en ende af med de arter, der var jagt på, og så mine jagtkammerater, der trådte hjælpende til én efter...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: