IWA
Foto: Steen Andersen

Efter flere aflysninger og udskydninger på grund af de seneste to års COVID-19pandemi slog den internationale våbenudstilling IWA i Nürnberg dørene op forårets messe i starten af marts.

IWA
Foto: Steen Andersen

I Tyskland råder der stadig en del restriktioner i forhold til den ikke helt overståede pandemi. Så de besøgende blev mødt af såvel indrejseudfordringer og masketvang med mere på selve messen. På toppen af alle disse sundhedsmæssige udfordringer var der et vertikalt udfordret russisk enebarn, der besluttede at skrive sit navn ind i historien ved at starte en blodig angrebskrig imod et demokratisk naboland nogle få dage inden messen. Både de sundhedsmæssige udfordringer og den geopolitiske krise i Europa havde givetvis en negativ effekt på messens besøgstal. Ikke desto mindre fandt omkring 19.500 besøgende fra 111 lande vej til messehallerne. I messens velmagtsdage kom der omtrent dobbelt så mange besøgende. I år var godt 850 udstillere på plads. Dette tal er også en del lavere, end da messen var størst. Dengang var tallet omkring 1.200.

Nye dynamikker

Tilbagegangen for det tidligere så populære årlige samlingspunkt for den europæiske jagtudstyrsbranche skyldes dog ikke udelukkende flagermusepest og vrede russiske mænd. Mange af de største udstillere meldte inden al denne elendighed ud, at de fremadrettet omlægger deres markedsføringsbudgetter og holder op med at satse på den store udstilling. Det gælder blandt andet Blasergruppen, Seeland/Härkila med flere. Ifølge de danske branchefolk, vi har talt med, var messen i år ikke desto mindre givende. Det er nemlig først og fremmest de små og mellemstore udstillere fra hele verden. De kan med deres succes bruge en sådan messe som udstillingsvindue (de store har deres etablerede netværk). Så der er forsigtig optimisme i retning af, at IWA messen atter bliver et samlingspunkt for ikke blot udstyrsbranchen men også for de europæiske jagtjournalister.

IWA i Nürnberg er en lukket fagmesse, som kun er åben for ansatte i jagtudstyrsbranchen og journalister, der arbejder for jagtpressen. Næste år den første weekend i marts skal jeg selv afsted igen… det er en super vigtig netværksbegivenhed.

Læs også: Mens vi venter på IWA 2020

International trade fair | IWA OutdoorClassics