Der er nok en hel del jægere derude, som kan nikke genkendende til diskussioner og forskellige holdninger til trofæer hjemme i stuen. Den stolte jæger synes, det er en fremragende ide med en monteret dåhjort på væggen, mens ægtefælden ikke er helt så begejstret for at hænge ”de der døde dyr” op, hvor andre kan se dem. I nogle tilfælde findes der et kompromis. For andre ender det med, at jægeren må nyde sine trofæer i sommerhuset eller i et rum, hvor andre ikke færdes så ofte.

Monterede trofæer med Morten Angelos flotte dekorationer vækker glæde i flere og flere hjem. Foto: Thomas Jerichow og Morten Angelo.

Den problemstilling kan der være råd for. Der er nemlig en type trofæer, som flere og flere kan leve med på væggene. Det er kunstneren, Morten Angelos dekorerede, afrikanske dyr, som finder nye ejermænd, så hurtigt han kan producere dem.

Kuduer, eland antiloper, impalaer og en enkelt giraf begynder karrieren som slidte ældre jagttrofæer, der skal væk, men ender – efter en kærlig hånd fra den utraditionelle kunstner – med at finde nye boliger på væggene i kunstbevidste hjem omkring København eller ude i verden.

Morten Angelo, reklamemand, restauratør, natklubejer og kunstner er dus...
Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: