Nede i Polen, ikke så langt sydvest for Bydgoszcz, ligger den lille by Szubin omgivet af større og mindre skovstykker og grønne kartoffelmarker med de mange og vigtige randområder og det rigelige foder i form af friskt oprodede kartofler, et perfekt område for vildsvinene. I Szubin har skovridder, Swietosław, sin administration og sin privatbolig i et stort stenhus bygget i koldkrigstidens bombastiske socialistiske stil. Koldt, funktionelt og ikke spor hyggeligt.

Illustrationer: nice_illustration og KHIUS/Shutterstock

Uden for byen, i kanten af en af småskovene og lige op ad kartoffelmarken, bor skovløber, Amadeusz, med sin kønne kone Amanda samt i denne uge også med min bror Ole og mig. Amadeusz´ hus er som taget lige ud af ”Hist hvor vejen slår en bugt”. Hyggeligt, ikke spor funktionelt, skæve vægge, utætte vinduer, gulvtræk, men hyggeligt.

Min bror Ole er lige fyldt rundt og har for kort tid siden fået sit jagttegn. Til dato har han kun haft held til at nedlægge en enkelt fasankok, der i slutningen af drevet forvildet fløj op lige under næsen på ham. For at fejre dagen og jagttegnet inviterede jeg ham på hjorte-vildsvinejagt i Polen, en gave, han kun lidt tøvende tog imod. – ”Det er måske lige...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: