Koncentrationen er skarp. De slanke hænder fastholder, vender og drejer langsomt den smukke guldring. De funklende diamanter indfattes med perfektion i en sådan grad, at enhver kongelig ville bære værket med glans. Arbejdsbordet funkler af karat i både vægt og syn og spejles i de fokuserede øjne på den dedikerede og erfarne kvinde med de bløde, lyse krøller. Guldsmeden og smykkedesigneren, Bodil Binner, er Jæger med Hjerte.

” Riflen op, kikkerten for øjet, 100 meter og BANG! Bukken lægger sig, og vi er helt paffe over at have ramt.”

Foto: Miklos Szabo, Heidi Maxmilling og privat.

Kronprinsessegade stråler royalt fra sin smukkeste side denne spæde forårsmorgen i den mest eksklusive del af København. Solens tidlige stråler forvandler morgenens dug til funklende diamanter på tagrender, lygtepæle og det store gitter ind til Kongens Have. Overalt i den store have, på plæner, under buske og træer, titter et væld af forårsbebudere frem som små dråber guld tilfældigt spredt over den store have. Tilfældigt kan det dog ikke være, at én af Danmarks mest anerkendte og respekterede guldsmede netop har til huse i en smuk og charmerende baggård på den modsatte side af den royale gade.

Fugl Føniks

Tre...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: