Per Kauffmann

Fotos: Aske Rif Torbensen

Jeg skød min første gråspurv som 10-årig med en slangebøsse. Jeg var så forbandet på at komme ud at slå noget ihjel. Ingen i min familie var jægere, ikke siden fæstebønderne, men det dukkede ligesom bare op. Jeg byggede huler og skød vandrotter nede i åen med mine venner, og jeg fik jagttegn som 16-årig, så jeg kunne begynde at købe våben og få nye muligheder for at gå på jagt.

Hvornår begyndte du at rejse ud?

I 20’erne flyttede jeg ned syd for Ringsted og fik rodet mig ind i jagten på nogle tilstødende marker. Efter nogle år skød jeg min første buk. Jeg kiggede på den og rykkede i stængerne tænkte: ”Dem her vil jeg godt nok have flere af!”

Så trådte jeg ind i trofæjægernes kreds. Min første udlandsrejse var til Skotland i slutningen af 80’erne. Jeg arbejdede som en sindssyg op igennem 90’erne og blev syg af stress. Det endte med, at jeg solgte min virksomhed i 2001, og så tog jeg tilbage til Nordjylland og købte et lille hus. Derefter gik det stærkt med at rejse ud på jagt.

Mange forelsker sig i Afrika, men i dit tilfælde var det USA, der trak?

Jeg prøvede Afrika som mange andre og skød og skød og havde det hyggeligt. Men… det var bare ikke mig....

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: