Foto:  Altitude and Trails og Mads Dengsø Jessen

Når du skal ud og købe din første riffel, er det egentlig ganske ligetil. Du tager ud

Mads i gang på den hjemlige 3D-bane. Er du ny med buen, kan det varmt anbefales, at du tager forbi den nærmeste bane med 3D-figurer, og gerne så ofte du kan. Det er nemlig ikke bare det tætteste, du kommer en egentlig jagtsituation, men du får også skærpet din afstandsbedømmelse, som du får god brug for til selve prøven. Desuden er det bare supersjov træning.

i butikken og kigger på udvalget og vælger en, der passer til pengepungen og dit temperament. Sådan er det langt fra med compoundbuer: de skal nemlig tilpasses præcist til din korpsbygning og til. hvordan du vælger at skyde med den. Derfor er der lidt mere arbejde med at få jagtgearet til buejagten sat op korrekt.

For det første er der en del nye, amerikanske ord, du skal lære (se faktaboks). Dernæst er det en helt ny for form skydetræning, du skal til at have ind under huden. For i modsætning til riflen, er det din egen fysik, der afgør. hvordan pilens bane vil være. Jo mere du kan trække i buestrengen, jo større energi vil du også smide afsted med pilen, og des fladere vil du skyde. Til buejagt vil en...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: