The Jaeger NXT from Haenel redefines the price class for straight pull repeaters with an optimal price-performance ratio. / Photo: C. Hesselbach for Haenel

Af Marcus Bjärneroth
Oversat af Niels Dygaard
Foto: Marcus Bjärneroth og producenten

Miljøvenlig, prisbillig, smidig og hurtig rettrækker med udfordrende bundstykke.

Rettrækkere er ikke noget nyt fænomen, men særdeles aktuelt med Berettas nye, nyligt lancerede BRX1 og Blaser, der er en favorit for mange danske jægere på tredje årti. Desuden har Merkel med begrænset succes forsøgt sig på markedet – i hvert tilfælde sammenlignet med Blaser.

En af Blasers store fortrin som rettrækker har udover den omfattende fleksibilitet med vekselpiber være den direkte hanespænder, som reelt spænder slagfjederen når man afsikre våbnet.

Denne facilitet er på smukkeste vis blevet udfordret af tyske Steel Action og bliver det nu endnu en gang med den helt nye Haenel (Merkel) Jaeger NXT – ligeledes fra Tyskland.

Marcus Bjärneroth har kigget nærmere på nyheden og har testet den på en drivjagt i Skåne efter hjort og vildsvin ud fra spørgsmålet om den er en værdig udfordrer til Blaser?

Hvorfor rettrækker?

Under drivjagten fik jeg lejlighed til at tale med Jean Freyeisen fra Haenel om den nye riffel. Man kan undre sig over, hvorfor Haenel tilbyder en ”strigthpull”, da der jo allerede er flere på markedet.

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: