Foto: SFD

Den 16. maj 2020. Der er 10 minutter til solopgang. Jesper Julian Møller og to venner er på bukkejagt ved hans gård nær Gilleleje i Nordsjælland. Jesper sætter vennerne på plads og går ned langs et hegn. Pludselig bremser han op. 100 meter fremme står en buk. En stor seksender. Faktisk den største buk, Jesper endnu har haft for. Jesper kigger på bukken. Den har ikke set ham, men kuglefanget er dårligt, og han kan ikke skyde. Tiden går. Riflen og skydestokken er klar. Jesper har aldrig skudt en seksender før. Nu skal det være.

Så ser bukken Jesper. De kigger på hinanden, og bukken springer lynhurtigt ind i en tykning og forsvinder.

Den første seksender vakte jubel hos den kendte kok.

Et øjeblik er skuffelsen næsten ikke til at bære. Så træder den rutinerede kok og virksomhedsleders målrettede mindset ind. Den buk vil han have. De næste to dage er Jesper i terrænet efter bukken i timevis. Den 18. om morgenen står den endelig foran ham igen. I en mark med kål forender seksenderen og gør en jæger glad.

En smuk, tidlig sommerdag allerede to dage efter bukkejagten serverer han bukken for en flok af sine børns gymnasievenner. Oplevelsen med bukken bliver dermed rundet helt perfekt af for den rutinerede...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: