Foto: Steen Andersen

”Resultatet er helt i overensstemmelse med forventningerne.”

Tak for kaffe

I tidens løb har jeg haft kaffevand med rundt i rygsækken på tre-fire kontinenter.
Først, når jeg har stået og fyldt den varme væske på flaksen ude i hytten, teltet eller ved bålet, er jeg begyndt at spekulere over, om det egentligt er den bedste termoflaske, jeg nu fylder op, eller om jeg spilder noget af min energi på en eller anden beholder, som leverer mindre end det optimale.

Lige før jul satte jeg mig for at undersøge sagen blot en smule nærmere.

Testens præmis

Nu er det jo ikke videnskab at hælde kogende vand i fire forskelige termoflasker, lade dem stå koldt natten over og så måle temperaturen på indholdet. Hvis det var videnskab, havde vi haft 10 eller 50 flasker af samme fabrikat og et testforløb, som strakte sig over en månedstid eller noget i den stil.

Nu blev testen gennemført på et døgns tid, og resultatet forekommer at være lige så troværdigt, som det er forudsigeligt.

Sådan gjorde vi

Inden for den samme uge anskaffede vi fire forskellige termoflasker. To af dem indkøbt i jagtbutikker på Sjælland, en af dem hos den lokale isenkræmmer i Næstved og den sidste i Bilka.

Alle fire flasker har et oplyst...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: