Brisa necker og bobtail - finske knive

GEAR & GREJ ER UDVALGT AF VORES FAGREDAKTØR CHRISTIAN RYSGAARD
Foto: Producenter

Ardbeg Blaaack, whisky, der hylder de sorte får

Det skotske whiskydestilleri Ardbeg har lavet et begrænset oplag af en ny kæk og intens whisky, der har lagret på Pinot Noir fade fra New Zealand. Ikke umiddelbart en oplagt kombination, idet New Zealand nok ligger længst muligt væk i fysisk afstand fra Islay og af almen interesse oplyses til at have syv gange så mange får som mennesker. Chefen for denne produktion hævder endda stolt, at det både kan duftes og smages!

Ardbeg er kendt for at producere komplekse Islay whiskeys i den allermest røgede kategori og følges af en international fanruppe kaldet The Ardberg Commitee. Det er netop til denne målgruppe Ardbeg Blaaack er blevet produceret i anledning af deres 20 års jubilæum.

Smagen skulle forene fløjlsagtig sommerfrugtbudding og bitre kirsebær med noter af sod og røg. Harmonisk næse med aromaer af frugtbudding bundet sammen med cedertræ og aromatisk cigarkasse. Herefter baner tanniner fra eg og fyldige trøfler vejen for subtile noter af røgede marmeladetærter. Altså ikke et eneste hint af får, men flasken er kulsort og holder en alkoholprocent på 46%.

Købes hos Juul’s...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: