SCHULTZ & LARSEN

Schultz & Larsen, Skanderborg

Schultz & Larsen s Geværfabrik i Otterup fremstillede gennem mere end 100 år jagtrifler i verdensklasse, som blev berømte verden over. Selvom produktionen oprindelig var rettet mod konkurrencerifler, så var ejerne også ivrige jægere, hvorfor det var nærliggende at lave sine egne jagtrifler. I takt med at forholdene langsomt blev normaliserede efter 2. Verdenskrig, designede ejerne af fabrikken en jagtriffel med lukkeknasterne placeret bag på bundstykket. Det gav en meget stiv låsestol, og sammen med fabrikkens lange erfaring i at fremstille riffelpiber blev disse rifler kendt for deres præcision verden over.

Schultz & Larsens produktion i Otterup har siden grundlæggelsen været baseret på piber og til dels færdige rifler til skytteforeninger og konkurrencebrug. Fabrikken var ikke designet eller dimensioneret til masseproduktion, og i alt blev der derfor fremstillet mindre end 10.000 jagtrifler i Otterup i årene fra 1953 – 1970. Riflerne var af meget høj kvalitet, både når det gjaldt præcision og finish, men blev forholdsvis dyre på grund af de ineffektive fremstillingsmetoder, der tillige krævede en stor del håndarbejde. For ikke at øge de allerede store...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: