mauser

Mig og min mauser. Henrik Bendixen fra Vig i Nordvestsjælland er en rutineret schweisshundefører. Op til 150 dage om året tilbringer den 58-årige jæger i terrænet på eftersøg efter anskudt eller påkørt vildt. Med sig har han en gammel ven, som vækker opsigt, når han kommer frem. Henriks eftersøgsvåben er nemlig hans Mauser 98 – en tysk riffel fra krigens tid i kaliber 8×57 – renoveret i skrigende orange.

”Jeg har haft riflen i mange år, og den har tjent mig vel,” fortæller Henrik.

Men for et par år siden gik det galt. Under en jagt knækkede træskæftet på den gamle riffel. Henrik fik det sat sammen igen, men kort efter knækkede det igen. Skæftet var tydeligvis færdigt. Noget skulle ske.

Henriks onkel havde haft en lignende riffel og havde et ældre træskæfte liggende, men hvordan kunne den aktive hundefører sikre, at det gamle skæfte ikke knækkede i felten som sin forgænger?

En af Henriks venner havde løsningen. Han anbefalede Henrik at dække det nye skæfte i CERAKOTE – en super keramik, som kan tåle næste alt, hvad en hundefører kan byde sit våben.mauser blaze eftersøgningsriffel

”Faktisk har jeg altid været lidt af en traditionalist, der elskede smukke, klassiske våben, så tanken om at dække skæftet i...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: