Sako S20 Hunter har thumhole skæfte og er den letteste af de to modeller.

Riflen hedder Sako S20. Der er løbet meget vand i stranden siden 1990’erne, hvor Sako havde en god håndfuld forskellige modeller i deres sortiment. I dag er der et væld af forskellige modeller, og nu er der kommet endnu en ny til. Denne model er helt sin egen med klare linjer til en række af de andre Sako modeller.
Sako kalder det selv for en hybridriffel. De trækker formodentlig fra en terminologi fra bilindustrien, hvor man kan flekse mellem forskellige typer brændstoffer.
Sako S20 lægger op til, at riflen i de to udgaver kan spænde mellem langdistance potentiale og almindelig jagtbrug.

Foto: Johannes Krarup og Sako.

Sako s20
Johannes i gang med at teste den nye Sako på Storkøbenhavns Jagtforenings 100-meter bane på Amager.

Thumbhole skæfte

Model Hunter er en variant af Sako S20, som har thumbhole skæfte (hul til tommeltotten). Der er ingen tvivl om, at Sako har taget boksehandsken op og er gået i kamp med konkurrenten, Blaser med deres model R8 Success. Der er ingen tvivl om, at Sako stiller sig godt i kampen, da riflen her koster det halve af Blasers riffel.

Grunden til thumbhole skæftets popularitet er ergonomien. Den opleves rigtig god at holde ved. Nybegyndere vil opleve, at de har en smule mere kontrol over...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: