Hurtig. Hurtigere. Lyshastighed. Hurtig repetering, fulgt af et hurtigt opfølgende skud er i dag en af de mest eftertragtede egenskaber for en repetérriffel.

Den længselsfulde køber får ofte et drømmende udtryk på vej ind i våbenboksen. Især når han (for det er oftest en han!) først har stået og kigget på nogle af de utallige film om drivjagt på vildsvin, som kører på butikkens strategisk placerede TV-skærm… Hvor stærkt det dog går. Det vil jeg også kunne! Jeg må have sådan en hurtig repetérriffel.

Hurtige skud og drivjagt bliver derfor målet for riffelkøbet. Er man nøgtern; og det skal man være, så er den nemme vej til disse hurtige skud i første omgang en halvautomatisk riffel.

Hvad man end mener om halvautomater, så er de hurtigere end en repetérriffel, specielt hvis man ikke øver sig i at repetere med den.  Man kan blive rigtig hurtig med en repetérriffel, men der kræver betydelig mere øvelse.

Men hvorfor al denne snak om halvautomater, skal det her ikke forestille en våbentest? Lad mig forklare. Valget af låsetype på repetérriflen vil i praksis bidrage til, hvor hurtigt man kan afgive mere end ét skud med den. En traditionel lås som Mauser 98 er ikke lige så hurtig som en...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: