For at du kan træffe nøjagtigt med din riffel, så er det vigtigt, at den er indskudt, så dit sigtepunkt og træfpunkt falder overens på en bestemt afstand. Afstanden er typisk 100 meter, men kan sagtens være andre afstande alt efter, hvilken kaliber eller skydning du foretrækker.

I denne artikel vil jeg koncentrere mig om, at indskydningen foregår på 100 meter, men selve processen er den samme uanset, hvilken afstand du indskyder på. Før du starter på din indskydning, er det vigtigt, at du anvender en ammunition, der giver din riffel præcision.

Hvis skuddene ikke er samlet, kan det blive svært at justere optikken.

Det er forholdsvist svært at indskyde en riffel, der spreder skuddene med 20-25 cm afstand. Du skal finde den – både trænings- og jagtammunition, der samler skuddene bedst. Det er indledningsvis lige meget, hvor de rammer på skiven, bare de er samlet, gerne inden for 3-6 cm. Når dine skud er samlet, så har du god kontrol over præcisionen. Nu skal du til at justere på din optik, så dine skud bliver præcist placeret med stor nøjagtighed, hvor du ønsker det.

 Jeg har lavet en lille uvidenskabelig undersøgelse, der skulle vise, hvor mange skud jægere anvender til indskydning og...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: