Mårhund nedlagt i natten

Jagt på mårhund – Første møde med mårhunden. Jeg har stået på min lille skydeplatform i cirka halvanden time nu. Om en halv time går solen ned. Inde i den tætte askeskov er sommeraftenens mørke allerede ved at indfinde sig. Jeg kigger ned på buen, jeg har i hånden; længe leve fiber-optikken, der på trods af den ringe belysning, stadig får sigtepinden til at stå tydeligt frem. Jeg er helt klar til den buk, jeg stadig har til gode denne sæson.

Bag ved mig, lidt skråt til højre, fornemmer jeg en bevægelse i den mørke skovbund. Pulsen stiger, og jeg gør klar til at trække buen. Men det er ikke bukken, der kommer, det er noget andet; et dyr, men ikke ét, jeg nogensinde i mit liv har set før.

Dyret, der er mindre end en grævling og større end en hare trisser hjemmevant igennem skoven, direkte i retning af det træ, jeg står i. Dyret stopper op, snuser, graver lidt, og så tøffer det videre igen. Da det er næsten lige under træet, stopper det op, og jeg får bedre mulighed for at betragte det rigtigt. Nu ser jeg det. Jeg har faktisk set det før, men kun på billeder.

Det er en mårhund!

Død mårhund. jagt på mårhund
Nyctereutes procyonoides – Nattevandreren

Det er snart 10 år siden nu. Og det var mit allerførste møde med denne...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: