” Hold nu kæft en hjort altså…. jeg kan ikke beskrive, hvor lykkelig jeg er lige nu, han er simpelthen en majestæt uden lige. Ja, det er første gang, jeg er tom for ord.”

Uret ringede klokken 06:00, og jeg må ærligt indrømme, at jeg havde svært ved at komme ud af prutposen. Men da jeg endelig får kastet kadaveret ud af sengen og får set på klokken, kan se jeg, at jeg har sovet 20 minutter over mig.  Mens jeg morgentisser, har jeg i mit søvndrukne indre en vældig debat om, hvorvidt jeg skal blive hjemme eller tage afsted. Men mit jagtinstinkt er let at overtale, så selvfølgelig kommer jeg afsted.

En gigantisk dåhjort

Jeg kommer til jagten omkring 20-25 minutter før solopgang, og skynder mig at tage mit camo på. Jeg får pakket tasken med de ting, jeg skal bruge inklusiv et par energi-barer, hvis nu jeg skulle for brug for det. Buen bliver spændt godt fast på rygsækken, så den ikke ryger af, hvis jeg skal ned at kravle under pürschen. Og netop det skulle vise sig at være en klog beslutning.

Alt grejet tjekkes en sidste gang, og så lukker jeg bildøren lige så stille i og bevæger mig ud i terrænet. Jeg når ikke at gå meget længere end 30-40 meter, før jeg spotter en då med kalv, som jeg med...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: