Hjortejagt Kronhjort

Hjorten kommer atter frem. Mellem skovbrynet hvor jeg står klar med fast anlæg op ad et stort nåletræ, og den store hjort får en lille ivrig spidshjort til at løbe frem og tilbage. Jeg ved, at den lille listehjort vil forsøge at nå frem til hinderne, og jeg ved, at den store hjort vil blive ved med at patruljere herude i den nyplantede lysning, hvor jeg har glimrende overblik over hele optrinnet.
Det er sådan set bare at vente på det rigtige øjeblik, men det er svært at holde igen, når man hele tiden har i baghovedet, at den store hjort måske pludselig ændrer adfærd og løber tilbage for at blive hos hinderne.

Når han er ude af syne, kan jeg stadig høre ham, og et øjeblik er jeg ærgerlig over, at jeg ikke har taget et eller andet med mig, som kan anvendes til at kalde hjorten ind.

Men han vender troligt tilbage af sig selv for at jage spidshjorten på porten.

Jeg skubber sikringen frem og placerer forsigtigt fingeren på aftrækkeren.

Brunst

Det er september. I Polen. Langt ovre mod øst. Kun nogle få kilometer fra Hviderusland. Hjortebrunsten er endelig kommet i gang efter et par indledende dage med skuffende lidt aktivitet. Ingen brøl i skoven. Kun rastløse vildsvin i lysningerne ved skydetårnene....

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: