Foto: Ulrik Ørskov og Shutterstock

Der er noget helt specielt ved at jage wapiti-hjorten. Når den dybe og kraftfulde blanding af brøl og skingre højtonede skrig runger i de store skove og sender vibrationer gennem din krop, bliver du taget helt tilbage til naturen. Så langt tilbage, at du skal kæmpe hårdt imod kun at handle på dit instinkt!

Der findes mange muligheder for at opleve dette brøl med riffel eller bue i hånden i både USA og Canada, både med guide og selv-arrangeret. Dog er det, som med al anden jagt, med en væsentlig lavere succesrate, hvis du begiver dig afsted på egen hånd.

Som en tommelfingerregel resulterer kun 10-15% af wapiti-licenserne i en nedlagt wapiti-hjort på offentlig jord. Derfor er jægerne også den gruppe mennesker, der klart betaler mest for hjorteartens fortsatte trivsel.

Den lave succesrate skal dog ikke afskrække dig fra at gøre forsøget! Læs med her, mens jeg forsøger at skabe et overblik over dine muligheder og giver dig værktøjer til at øge din chance for succes i jagten på wapiti-hjorten.

Fra sol til sne. Vejret i bjergene kan ændre sig hurtigt.

Den offentlige jord i USA

Jægere har siden slutningen af 1800-tallet spillet en stor rolle i USA’s naturbevarelse....

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: